Bedrijfshypotheek met laagste provisie afsluiten

Start u met uw onderneming dan heeft u een gunstige bedrijfshypotheek nodig! Voor de aankoop van een bedrijfspand dient u een kleine investering te doen en daartoe gaat u de bedrijfshypotheek afsluiten bij een geldverstrekker. Toch wenst u te besparen op de maandelijkse lasten en dus doet u er goed aan om kritisch naar provisie kosten en rentestanden te kijken. Door meerdere aanbieders te vergelijken kunt u een bedrijfshypotheek afsluiten waarbij u relatief weinig onkosten heeft. Zo kunt u ook profiteren van een gunstige bedrijfshypotheek met gunstige lasten. Waar moet u daarbij op letten om de lasten te beperken?

Rente en aflossing bedrijfshypotheek

Iedere maand behaalt u een bepaald bedrijfsomzet waarvan u een deel gaat aanwenden voor aflossing. Om de laagste kosten te hebben bij rente en aflossingsbetalingen kunt u meerdere hypotheekvormen vergelijken. Omdat aflossen op het vreemde vermogen altijd goed is voor de bedrijfsvoering lost u altijd gedurende de looptijd van de hypotheek af. Dat kunt u als volgt doen:

  • * u lost lineair af waarbij u iedere maand een vergelijkbaar deel aflost. De rentelast daalt daarmee ook iedere maand;
  • * u lost annuitair af. Daarbij betaalt u gedurende de looptijd iedere maand hetzelfde. De verhouding rente en aflossing verandert daarbij.

Door de juiste verhouding tussen rentestand en aflossingsvorm te kiezen kunt u de meest gunstige bedrijfshypotheek verkrijgen.

Waarom bedrijfshypotheek snel aflossen?

Heeft u de verwachting dat u goede winsten kunt behalen dan is een versnelde aflossing op uw bedrijfshypotheek gunstig. Door de hefboomwerking zorgt de besparing op vreemd vermogen juist ervoor dat het eigen vermogen met de tijd sneller gaat groeien. En dat is dus extra gunstig voor uw bedrijfsvoering. Neem een gunstige rentestand zodat het aandeel aflossen altijd groot is waardoor de hypotheekschuld snel minder wordt.

Provisiekosten afsluiten bedrijfshypotheek beperken

Voor het afsluiten van de meest gunstige bedrijfshypotheek is het altijd gunstig om op te letten wie u allemaal inschakelt. Iedere betrokken partij dient ook provisie te ontvangen en dus zal een beperking daarin op uw lasten besparen. Let op indien u de volgende partijen inschakelt:

  • * tussen persoon. Deze partij zoekt een gunstige bedrijfshypotheek uit passend bij uw wensen. De genomen stappen kunt u eveneens allemaal zelf doen zodat u procenten bespaart;
  • * bedrijfsmakelaar. U heeft een pand nodig van waaruit u uw bedrijf gaat opereren. De mate van inschakeling van de makelaar kunt u beperken door zelf op zoek te gaan en mogelijk zelf te onderhandelen omtrent een gunstige aanschafprijs;
  • * taxateur en notaris. De taxateur bepaalt de waarde van het onderpand op basis waarvan de bedrijfshypotheek kan worden verstrekt. Meerdere taxateurs hanteren verschillende taxatieprijzen. Ook zijn er prijsverschillen voor notarissen waarbij de overdrachts- en bedrijfshypotheekakte zijn geregeld.

Bespaar op provisies door selectief te werk te gaan bij wie u wel benadert voor het verkrijgen van uw bedrijfshypotheek.

Vergelijk en bespaar

Om de beste bedrijfshypotheek te kunnen afsluiten is een vergelijk noodzakelijk zodat u op lasten kunt besparen. Daarnaast bent u alert op welke partijen u vervolgens een en ander laat regelen. Door meer zelf te doen kunt u vele procenten op de hypotheekschuld besparen en dat verlaagt de maandelijkse lasten. Profiteer ook van een lage bedrijfshypotheek door de lening op een verstandige manier af te sluiten.