Nu of richting late leeftijd mijn OverlijdensRisicoVerzekering afsluiten?

Zit jij er ook over na te denken om een overlijdensrisicoverzekering af te gaan sluiten? Want alhoewel je nu waarschijnlijk nog lang niet bezig bent met je eigen overlijden, toch weet je dat dit vroeg of laat zal gaan gebeuren.

En dan wil je natuurlijk dat dan alles goed geregeld is. Dat je vrouw bijvoorbeeld genoeg geld heeft om na jouw overlijden ook niet nog eens in de schulden terecht te komen. Ze zal het dan al moeilijk genoeg hebben met het verwerken van het verdriet van jouw overlijden.

Maar een overlijdensrisicoverzekering kost je elke maand geld. En waar kun je nu het beste een overlijdensrisicoverzekering aflsuiten voor een goede prijs en een goede kwaliteit?

Wat houdt een overlijdensrisicoverzekering in?

Een overlijdensrisicoverzekering is een vorm van een levensverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering keert het vooraf afgesproken bedrag uit indien de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Het is dus logisch dat een overlijdensrisicoverzekering niet voor de persoon is die hem afsluit, maar voor de nabestaande. Bijvoorbeeld de partner of de kinderen.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Als je komt te overlijden dan wil je waarschijnlijk dat de mensen om wie jij het meeste geeft nog een goed leven hebben. Vandaar dat je bijvoorbeeld wilt dat je partner en je kinderen hun dromen kunnen waarmaken.

Hoe sluit je een overlijdensrisicoverzekering af?

Je kunt een overlijdensrisicoverzekering bij meerdere verzekeraars afsluiten. Bovendien kun je kiezen uit verschillende vormen van overlijdensrisicoverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de tijdelijke vorm (bv 30 jaar) of een levenslange vorm. Je kunt zelf bepalen wat voor soort overlijdensrisicoverzekering je precies wilt afsluiten en hoeveel geld je hieraan wilt besteden.