Hoeveel is de premie voor mijn OverlijdensRisicoVerzekering?

Sluit je een hypotheek af dan wordt er veelal geëist dat er een OverlijdensRisicoVerzekering wordt afgesloten, waartoe per maand een premie moet worden afgedragen. Een overlijdensrisicoverzekering dekt de schade af indien de koper van een woning onverhoopt komt te overlijden. Dit houdt in dat de overlijdensrisicoverzekering een deel van de hypotheek schuld afbetaald. Daarnaast bestaat er eveneens de mogelijkheid dat bij een overlijden een vermogen moet vrijkomen om zo een bedrijfs overdracht te kunnen financieren. Het gaat er altijd om, om de schade voor nabestaanden of de partner zo klein mogelijk te houden. Dit geldt daarnaast ook voor de hypotheek verstrekker. Middels de afdracht van premie overlijdensrisicoverzekering

Verplichtstelling verzekering

Praktisch altijd is het een verplichting om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De bank wil namelijk zekerheid hebben aangaande het wel of niet terug kunnen krijgen van het uitgeleende hypotheek bedrag. Enerzijds moet de woning koper voldoende financiële ruimte te hebben binnen het gezamenlijke inkomen om de maandelijkse onkosten te kunnen dragen en anderzijds verzorgt de overlijdensrisicoverzekering ervoor dat bij een overlijden het geleende bedrag wordt afbetaald.

Hoeveel kost het?

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering moet maandelijks worden betaald. Het is echter zo dat er grote verschillen bestaan tussen de maandelijkse kosten van verschillende overlijdensrisicoverzekering aanbieders. Vaak heeft dit te maken met hoeveel procent van het geleende bedrag bij overlijden werkelijk gedekt moet zijn. Meer dekking betekent uiteraard een hogere premie. Daarnaast geldt eveneens dat als je op latere leeftijd met de aanschaf van een woning begint dat je dan een hogere premie voor de overlijdensrisicoverzekering moet afdragen. Het is dus verplicht om de verzekering af te sluiten maar je hebt de mogelijkheid om zelf de hoogte van de premie te bepalen. Laat je daartoe uitvoerig informeren omtrent de mogelijkheden.

Dekking

Kom een of beide partners te overlijden dan hebben de nabestaanden met de complete dekking geen problemen. Er zijn dan reeds al voldoende kop zorgen en dus is het van belang om de financiële zaken zo compleet als mogelijk gedekt te hebben. Middels een goed vergelijk tussen de overlijdensrisicoverzekering aanbieders kun je grote verschillen vinden qua prijs maar ook qua dekking. Bekijk daartoe online via vergelijkingssites handig de verschillende aanbieders, zodat je snel de verschillen ziet. Let wel dat je daarbij de voorwaarden eveneens vergelijkt.

Overlijdensrisicoverzekering voor zekerheid

Men wil nooit dat een nabestaande wordt opgezadeld met de financiële malaise van een ander. Onverhoopt kan men overlijden waardoor ten aanzien van de schuld eisende partij (oftewel te bank of hypotheek verlener) de verplichting van afbetaling blijft bestaan. Door het geheel of deels aflossen van de hypotheekschuld via de overlijdensrisicoverzekering hebben nabestaanden zekerheid omtrent eventuele financiële gevolgen. Laat je uitvoerig informeren omtrent de dekkingsgraad van jouw overlijdensrisicoverzekering en hoe je daar verder mee om moet gaan. Besparen op premies kan verstandig zijn echter nabestaanden moeten daardoor niet in financiële problemen komen.