Wat is de provisie bij een risicoverzekering?

Sluit een risicoverzekering af tegen een gunstige provisie. Bij het afsluiten van een risicoverzekering wordt een provisie in rekening gebracht waarmee de inspanning van een tussen persoon wordt vergoed. Het is in je eigen belang dat je daarbij eerst informeert bij verschillende tussen personen hoeveel provisie er in rekening wordt gebracht en wat er daarvoor geregeld moet worden. Het regelen van een risicoverzekering passend bij een hypotheek zoals een OverlijdensRisicoVerzekering gaat uiteraard om een relatief groot bedrag. Hoeveel dekking wil je daarbij hebben en hoeveel risico loop je bijvoorbeeld om iets voortijdig op te lopen? Antwoorden die pas achteraf duidelijk zijn echter je moet je daar dus tegen verzekeren middels een compleet dekkende risicoverzekering.

Geen provisie verzekeringen

Regel alles zelf, dan kun je ervoor zorgen dat je geen provisie hoeft te betalen indien je een risicoverzekering wilt afsluiten. Meerdere wegen leiden naar Rome en dat houdt in dat je vrij bent om te bepalen hoe je een risicoverzekering afsluit. Het internet is een handig medium waarmee je snel en gemakkelijk de juiste risicoverzekeringen kunt vergelijken op:

  • prijs: hoeveel moet de risicoverzekering per maand kosten;
  • inhoud: wat wordt er geleverd binnen die risicoverzekering. Lees daartoe altijd de voorwaarden door;
  • kwaliteit: hoe wordt een en ander afgesloten en welke aanvullende diensten worden erbij geleverd.

Provisie tussen personen

Sluit je een risicoverzekering af via een tussen persoon dan is het belangrijk om vooraf vast te stellen hoeveel provisie er in rekening wordt gebracht. Het is daarnaast ook van belang om vast te stellen hoe die provisie wordt verrekend. Is de provisie bij een risicoverzekering een percentage van een maandelijkse betaling dan kan het zijn dat je juist duur uit bent. Of wordt de provisie opgeteld bij een hypotheek. Pas daar ontzettend mee op omdat het veelal niet inzichtelijk is waarom een provisie zoveel procent moet zijn. Alle percentages opgeteld dat je extra moet betalen is uiteraard zonde van je geld. Laat je daarbij uitvoerig informeren.

Risico’s afdekken

Een risicoverzekering zorgt ervoor dat risico’s welke mogelijk op een later moment op jouw pad terecht komen worden afgedekt. Je kunt dus voor verschillende risico’s binnen het leven een verzekering afsluiten zodat je financiële zekerheid bijvoorbeeld gewaarborgd is. Je kunt bij een risicoverzekering denken aan een:

  • wettelijke aansprakelijkheids verzekering;
  • overlijdensrisicoverzekering;
  • bestuurders aansprakelijkheids verzekering;
  • enzovoorts.

Op ook meerdere aspecten binnen je privé leven of werkende bestaan afdoende af te dekken sluit je daartoe een risico verzekering af. Let wel dat je bij iedere afgesloten risicoverzekering mogelijk een provisie moet betalen om het te kunnen laten afsluiten.

Ga voor zekerheid

Je weet nooit wat er allemaal in de toekomst gaat gebeuren. Om risico’s te vermijden danwel om de schade welke daardoor wordt veroorzaakt af te dekken sluit je een risicoverzekering af. Zodoende kun je problemen in de toekomst met zekerheid te lijf gaan, omdat je vooraf daartoe een risicoverzekering hebt afgesloten. Iedereen loopt risico’s dat weten we, maar door het afsluiten van een risicoverzekering door daartoe een provisie te betalen ga je voor zekerheid. Ook jij kunt er zeker van zijn dat je risico’s goed zijn afgedekt.